header5

De teelt

Het telen van vleestomaten, komkommers en sperziebonen vergt veel aandacht en goede zorg. De groei van de planten is gebaat bij voldoende water en diverse voedingsstoffen. De planten staan op een substraat van steenwol. Op die manier kunnen we de toevoer van water en voedingsstoffen goed reguleren. Het optimaliseren van het wortelmilieu is heel belangrijk. Daarnaast controleren we continu de factoren licht, temperatuur en CO2. Zij spelen een cruciale rol bij de groei en bloei van de planten.

Daarnaast zijn verschillende handelingen aan de plant van groot belang. Denk hierbij aan dieven, draaien, blad snijden, planten zakken en tomaten plukken. De verwerking van de vleestomaten, komkommers en sperziebonen is arbeidsintensief. Elke vrucht moet handmatig worden gecontroleerd en in de verpakking worden gelegd. Op die manier leveren we maatwerk aan onze klanten.

tomaten in kas

 

Biologische bestrijding

Onze vleestomaten, komkommers en sperziebonen worden milieuvriendelijk geteeld. Chemische gewasbescherming wordt zo veel als mogelijk gemeden, in plaats daarvan gebruiken we natuurlijke vijanden die we inzetten om ziektes te voorkomen. Op die manier ontstaat er een natuurlijk evenwicht in onze kas. Dat is goed voor de planten en het product.

 

 

Kwaliteit

OXIN logoWij maken gebruik van een kwaliteitszorgsysteem, zodat u er zeker van bent dat er binnen ons bedrijf op een verantwoorde manier wordt gewerkt. Productveiligheid en voedselveiligheid staan daarbij centraal. Wij voldoen aan de eisen die het Global G.A.P. stelt aan tuinders en die betrekking hebben op duurzaamheid, kwaliteit en voedselveiligheid. Op deze punten worden wij jaarlijks uitvoerig gecontroleerd.