header2

Het product

Kwekerij W.S. Moerman teelt vleestomaten. Vleestomaten kenmerken zich door een drogere, stevigere structuur en zijn daardoor uitermate geschikt om te snijden. Wij leveren topkwaliteit vleestomaten die aan verschillende voorwaarden voldoet, zoals lange houdbaarheid, mooie vorm, goede stevigheid en heerlijke smaak. Een goede kwaliteit vergt veel aandacht. De kracht van ons bedrijf ligt, naast de goede kwaliteit, in een hoge mate van klantgerichtheid. Wij leveren precies wat de klant wil wat verpakkingen betreft. Een goede planning is daarbij van onschatbare waarde.

De meeste vleestomaten gaan naar snijderijen, waar ze de tomaten op de juiste dikte snijden voor naar diverse grote fastfoodketens af te zetten.

Daarnaast wordt ook een gedeelte van het product verkocht aan diverse supermarktketens en groothandelaren. Hiermee verzorgen de bij VanNature aangesloten handelsbedrijven dat dit op een zo efficient mogelijk manier bij de klant terecht komt. Het netwerk van de handelsbedrijven is zeer uitgestrekt. De thuismarkten zijn Benelux, Duitsland en Engeland. Ook naar Scandinavië, Frankrijk en Oost-Europa gaat veel product. Leuk om te vermelden is dat in de winter veel tomaten vanuit Zuid-Europa naar de ons omringende landen wordt geïmporteerd. En dat in de zomer veel tomaten naar Zuid-Europa worden geëxporteerd. De reden hiervan is dat het in de zomer in Spanje en Italië te warm is om daar tomaten te produceren. En juist Spanje en Italië zijn grootverbruikers van onze vleestomaten!

Naast vleestomaten kweekt Kwekerij Moerman sinds 2016 ook komkommers en sperziebonen. Op 1,1 hectare wordt in de winter gestart met sperziebonen. De teelt wordt gevolgd in het voorjaar door een komkommerteelt. Deze wordt geteeld aan het ‘hoge draadsysteem’. Wat zorgt voor een zeer uniform product van een zo hoog mogelijke kwaliteit.

Ook zijn we in 2021 gestart met het telen van blauwe bessen en aardbeien, dit op een oppervlakte van 6.000 m2 en zijn we in dat jaar gestart met huisverkoop. We hebben hiervoor Verz Maasbree opgericht, een modern verkoopautomaat waar we onze eigen producten en diverse streekproducten verkopen.